Sand martin
The tiny, brown-and-white sand martin is a common summer visitor to the UK, nesting in colonies on rivers, lakes and flooded gravel pits. It returns to Africa in winter.
Water vole by Terry Whittaker/2020VISION
The tiny, brown-and-white sand martin is a common summer visitor to the UK, nesting in colonies on rivers, lakes and flooded gravel pits. It returns to Africa in winter.
Deborah is Ulster Wildlife’s Nature Reserves Officer. Alongside a team of dedicated volunteers, she works to protect our special places to help both wildlife and people thrive.
Often spotted in large flocks, the fieldfare is an attractive thrush. It is a winter visitor, enjoying the feast of seasonal berries the UK's hedgerows, woodlands and parks have to offer.
The tiny firecrest vies with the goldcrest for the title of the UK's smallest bird. Once just a visitor, the firecrest can now be found breeding in woodlands in the south of England.
Chris is the Southern Reserves Manager at Nottinghamshire Wildlife Trust and leads a team of staff, wardens and volunteers in caring for our nature reserves in the South of Nottinghamshire. This…
As a Trainee Reserves officer at Rutland Water Nature Reserve, Dale is lucky enough that he can take his passion for wildlife to work with him, with a job that will set him up for a career in…
Running out in the fresh air is more than a hobby for Andy, it is a way of life. Our nature reserves provide the perfect outdoor venue for him to exercise and get away from it all.
The song thrush is a familiar garden visitor that has a beautiful and loud song. The broken shells of their blue, spotty eggs can often be found under a hedge in spring.
Growing up and living in the countryside for much of her life, Helen is used to big wide open spaces and loves being outside. She enjoys coming to the Centre for Wildlife Gardening, as it’s like…
The pied flycatcher is a summer visitor, migrating here from West Africa to breed. Look for this small, black-and-white bird in woodland, parks and gardens, mostly in the west of the UK.
The Natterer's bat can found across the UK, although it is a scarce species. It prefers to forage low down among trees, often taking prey directly from the foliage.