How to make a coastal garden
Coastal gardening can be a challenge, but with the right plants in the right place, your garden and its wildlife visitors can thrive.
Water vole by Terry Whittaker/2020VISION
Coastal gardening can be a challenge, but with the right plants in the right place, your garden and its wildlife visitors can thrive.
The crested tit is a small, energetic woodland bird from the Highlands of Scotland. It's easily recognised by its prominent black and white crest.
An attractive, olive-green bird, the greenfinch regularly visits birdtables and feeders in gardens. Look for a bright flash of yellow on its wings as it flies.
A breeding bird of fast-flowing, upland rivers, the grey wagtail can also be seen in lowland areas, farmyards and even towns in winter.
The grey partridge is an attractive bird that prefers the ground to pear trees! Found on farmland and grassland, it is under threat from loss of habitat.
Our largest bat, the noctule roosts in trees and can be seen flying over the canopy in search of insect-prey, such as cockchafers. Like other bats, it hibernates over winter.
Kati wants her grandchildren to inherit a county that is rich in wildlife. That’s why she has left a legacy to Surrey Wildlife Trust
to help protect the countryside for Oliver and Harry.
Always fascinated by wildlife, Sophie has pursued a career in nature conservation through formal education and traineeships.
She now works as an ecologist, working to conserve Herefordshire’…
As the UK’s tallest bird the common crane is instantly recognisable with the ruffle of tail feathers and very long legs. Their bugling call is also very distinctive.
A plain-looking warbler, the garden warbler is a summer visitor to the UK. It is a shy bird and is most likely to be heard, rather than seen, in woodland and scrub habitats.
Listen out for the 'chattering' song of the reed warbler, while wandering the UK's lowland wetlands in summer. A small, brown bird, they are quite hard to see.
A streaky brown bird, the reed bunting can be found in wetlands, reedbeds and on farmland across the UK. Males sport black heads and a white 'moustache'.